Pony power voor Kids
De sociaal-emotionele vaardigheidscursus voor kinderen vanaf 7 jaar met pony’s

De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van de sociale vaardigheden, het omgaan met emoties, het aangeven van grenzen, het samenwerken en het verkrijgen van meer zelfvertrouwen. De directe feedback van zowel paard als coach maakt dat de cursus effectief en daardoor waardevol voor de ontwikkeling van uw kind.
De lessen zijn afwisselend: theoretisch maar met name praktijkgericht , educatief, speels en mét pony’s waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren met en van elkaar.
Het motto is DOEN, ERVAREN, LEREN en TOEPASSEN.

 samenwerken Xavier en KenzoKenzo en Vriend in de pas-leren-met-pk

Iedere les heeft zijn eigen doel waarmee wij aan het werk gaan. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen niveau en tempo onder deskundige begeleiding van gediplomeerde coaches. Twee tot drie kinderen worden begeleid door een coach en pony, shetlander. Bij vier tot zes deelnemers zal de cursus gegeven worden door twee coaches en twee shetlanders.

Doordat paarden een spiegelend vermogen hebben en niet oordelen, zijn het hele fijne partners om de genoemde vaardigheden mee te oefenen. Als er iets niet lukt, kunnen we het gewoon opnieuw of op een andere manier proberen.
Het zijn 5 dagdelen en 1 terugkomdag.
Iedere deelnemer ontvangt een werkboek dat gedurende de cursus wordt ingevuld mee naar huis genomen wordt als ondersteuning van het geleerde, aandenken en om op terug te vallen.

De prijs van de cursus vind je onder tarieven.
Dit is een prijs inclusief werkboek, diploma en kleinigheidje.