Wie is Vriend?

Wie is Vriend?

Vriend is een kwpn ruin van 1.60 m hoog. Ik heb hem al 10 jaar. Vriend is een erg gevoelig paard. Hij is daarom niet voor iedereen geschikt, maar kan zeker een uitdaging zijn voor degene die daar voor in is.

Vriend is goed opgeleid onder het zadel. Met hem heb ik dressuurwedstrijden tot en met de M2 gereden. Ook loopt hij met de voltigesingel waarbij hij, degene die wil leren paardrijden, goed kan helpen. Vriend heeft wel een leider nodig. Wanneer het voltige betreft, ben ik de leider, maar wanneer je grondwerk met hem doet of op hem rijdt, zal je zelf duidelijk (op een respectvolle manier) aan moeten geven wat je wilt.

Wie is Kato?

Wie is Kato?

Kato is een Schwarzwalder merrie van ongeveer 1.50 m hoog. Kato is lief en heeft een zachtaardig karakter. Zij heeft tot haar derde jaar altijd in de wei met haar soortgenoten mogen spelen.

Zij is een echte dame waar anderen de weg voor vrijmaken. Kato is erg nuchter en voorspelbaar, maar ook met een eigen wil. Haar kwaliteiten zijn het spiegelen, haar geduld en haar kracht. Groot en klein kan op haar rijden. Maar als je iets van haar wilt, dan moet je wel duidelijk zijn.

Wie is Summer?

Wie is Summer?

De kleinste van het stel. Een Shetland merrie met een eigen wil, maar bovenal een schat van een beest. Summer helpt de (wat) onzekere kinderen graag aan zelfvertrouwen. Ook de kinderen die onervaren zijn met paarden leren van met en haar.

Ze is gek op aandacht. Lekker geknuffeld en gepoetst worden, vindt ze het allerfijnst. Summer is niet snel onder de indruk. Ze houdt rekening met je, maar verwacht wel dat je haar leidt. Een parcours lopen doet ze graag en de lichte kinderen kunnen ook op haar rijden.