Wie is Maartje?foto-maartje
Ik ben Maartje van Leuven.
Zoals je al hebt kunnen lezen, ben ik opgeleid tot basisschoolleerkracht. Het werk met kinderen vind ik onwijs leuk, maar wat ik mis voor de klas is de tijd om rustig één op één in gesprek te gaan en samen te werken. Door dit gemis heb ik besloten om als coach met paarden en leerlingen te gaan werken. Hiervoor heb ik tijdens mijn hbo studie een minor gevolgd en later een aparte opleiding die ik met succes heb afgerond.
Daarnaast heb ik met succes een BHV cursus afgerond en school ik mij jaarlijks bij.

Eerst heb ik mij gericht op coaching met paarden voor kinderen, maar ik merk dat ik het werken met jongeren en ouder en kind combinaties ook erg leuk vind. Mijn streven is een goede samenwerking met ouder(s) en wanneer gewenst met school, om op deze manier het kind zich zo prettig en optimaal mogelijk te laten ontwikkelen.
Zelf ben ik gestart op de manege, maar al snel ging ik op zoek naar een verzorgpaard. Op latere leeftijd kwam mijn eigen paard, wat is uitgegroeid tot meerdere paarden. Ik ben altijd druk geweest met mijn eigen paarden, maar ook paarden van anderen. Voornamelijk op dressuurmatig gebied (tot z niveau) en africhting/inrijden.

Tijdens de opleiding tot Chiron therapeut ben ik met “andere” ogen naar mijn paarden gaan kijken. Ik kijk meer naar de talenten die ze hebben en waar zij zich prettig bij voelen. Deze talenten wil ik inzetten tijdens de coaching.